Приближаващият се тайфун връхлетя общините по тихоокеанското крайбрежие на Япония

...
 
Приближаващият се тайфун връхлетя общините по тихоокеанското крайбрежие на Япония
Коментари Харесай

Тайфунът Лан връхлетя остров Хоншу

 

Приближаващият се ураган връхлетя общините по тихоокеанското крайбрежие на Япония в понеделник с проливни дъждове и приливни талази, като накара управляващите да предупредят за нови свлачища и наводнения, съобщи БГНЕС.

Очакваше се Лан да удари основния остров Хоншу рано във вторник и да изсипе до 40 см. дъжд за 24 часа, заяви Японската метеорологична организация.

Днес в някои градове ще има пориви напразно със скорост до 162 км/ч, които ще се усилят до 180 км/ч във вторник, когато Лан ще навлезе в Хоншу.

Прогнозите са, че бурята ще доближи сушата в южния завършек на полуостров Кии, на към 600 км западно от Токио, след което ще се насочи към Осака, основния град в Западна Япония.

Приближаването на тайфуна докара и до анулация на публичния превоз, което аргументи главоболия на почиващите през обичайна празнична седмица.

Ежегодно милиони фамилии се завръщат в родните си градове през този сезон, само че някои хора взеха решение да съкратят отпуската си и се върнаха в градовете в понеделник преди тайфуна да удари.

Японските авиолинии оповестиха, че са отменили 19 полета за понеделник и 240 полета за вторник.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР